В центъра на Санкт Петербург в неделя избухна експлозия в кафенето

...
В центъра на Санкт Петербург в неделя избухна експлозия в кафенето
Коментари Харесай

Тероризъм в Санкт Петербург: Убиха руски военен кореспондент

В центъра на Санкт Петербург в неделя избухна детонация в кафенето " Street Food Bar № 1 ". Известният боен блогър за войната в Украйна Владлен Татарски е умрял, а други 16 души бяха ранени. Това заяви ТАСС, като цитира известие на службите за незабавна помощ.

" Имаше детонация в кафене Street Food Bar № 1 ", сподели източникът.

По-късно стана известно, че военачалникът Владлен Татарски е станал жертва на детонацията. Министерството на вътрешните работи на Русия удостовери тази информация.

В резултат на инцидента са ранени още 16 души, на които се оказва здравна помощ. По-рано беше обявено за 15 жертви.

В момента на взрива е рухнало фасадното остъкляване на кафенето на площ от 15 квадратни метра. м.

Според Спешна помощ, в заведението е избухнало взривно устройство.

" Предварително взривно устройство е избухнало покрай сцената ", сподели източникът. Беше препълнен с поразителни детайли. Капацитетът му е над 200 г тротил. Органите на реда смятат, че задачата е бил Татарски.

На мястото на експлозията пристигна прокурорът на Санкт Петербург Виктор Мелник, оповестиха за ТАСС от пресслужбата на градската прокуратура.

" Прокуратурата на Василеостровския регион на град Санкт Петербург провежда следствие въз основа на информация за детонацията в един от заведенията за хранене на Университетската насип. Прокурорът на град Санкт Петербург Виктор Мелник е на мястото на случая за съгласуване на дейностите на службите за незабавна помощ и правоприлагащите органи ", се споделя в известието.

Органите на реда ревизират присъстващите в кафенето за съпричастност към гърмежа.

Владлен Татарски е псевдонимът на Максим Фомин. Добива известност с разбори на хода на войната в Украйна и дава препоръки на мобилизираните. Освен това той прави репортаж от Кремъл, където участва и речта на съветския президент Владимир Путин във връзка включването на териториите на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области в състава на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР